~Opál (Luxen #3)

Írta: Jennifer L. Armentrout
Kiadás éve: 2014
Oldalak száma: 452
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft. / Vörös Pöttyös
A mű eredeti címe: Opal
Értékelés: *****

Fordította: Miks-Rédai Viktória

ISBN: 9789633738573

Hol találtam rá? A Könyvmolyképző Kiadó webshopjában, az Elit Team hírlevélben

Borító: *****

Kedvenc szereplő: Daemon

Saját rövid leírás:
Dawson hazatért. Beth nem jött vele. Simonnak nyoma sincs. Blake felszívódott. Willről sincs hír. Nyugat-Virginia el van átkozva?
A kolónia örül, hogy a másik Black fivér is otthon van, de kétségeket kelt, hogy Beth miért nincs vele, hogy miért lett az életvidám, csupa szív srácból egy mogorva, morcos, szótlan fiú. Nem lehetett ilyen egyszerű kiszabadítani. Akkor hol a csapda? Mitől lett Dawsonból a saját árnyéka? Az ónix kínzásától, a Daedalus elveitől vagy Beth hiányától?
Dawson nem bír egy helyben ülni; meg akarja találni Betht, ám ezzel csak nehezíti a testvérei dolgát, hogy másodjára ne engedjék el.
Daemonnak és Katy-nek nincs egy szabad percük sem kettesben, Dee nem is foglalkozik Katy-vel. Adam halála óta Dee befordult, és egy nem várt személytől kap segítséget. 
Miközben főhőseink próbálnak "normálisak" lenni - eljárnak randizni, "bulizni", bálozni -, de nem igazán jön össze. Ha nem Dawsont kell üldözni és visszafogni, akkor Katy egyik barátjának az eltűnésének okát és miértjét kell kideríteniük, vagy harcolni egy visszatért bosszúállóval, jobb napokon megküzdeni egy hirtelen megjelent hibriddel. Daemon és Katy életveszélyes kalandokba keveredik. Valaki azt mondja nekik, ne bízzanak senkiben. És milyen igaza volt!
Ne bízz olyan emberben, aki egyszer már elárult. Ne bízz olyan emberben, aki egyszer megpróbált megölni. Csak egy jó tanács.
Katy előtt még ott a nagy kérdés, amit a nagy zűrzavarban félretett: Hova menjen főiskolára?
Igazából nem is ez a fő kérdés. Hanem az, hogy hol van olyan főiskola, ami egy kvarchegy takarásában van?

Vélemény:
Szó szerint őrjöngtem a végén. Hogy engedhetik meg az íróknak, hogy így fejezzenek be egy könyvet??
És most várhatok egy évet, bosszankodva és rimánkodva a folytatásért.

Daemon még mindig eszméletlen, csodálatos, meglepő, hogy milyen gyengéd és védelmező is tud lenni. Csodálatos.
Az eltűnt és feltűnt személyek felkavarják az egész sztorit, annyi mellékszálat hozzáfűzve, amennyi csak lehetséges. Az obszidián kő az arumok ellen, az ónix a luxenek megfosztására és az opál... ;)

Bevallom, ez is "második kiadás". Mindig is utáltam a második verziókat. Ahogy ezt az ajánlót is utálom, pedig annyira imádom ezt a könyvet, ezt a sorozatot. De saját hibáinkból tanulunk. Megírtam az ajánlót, háromszor ilyen hosszú volt, de egy gombot félrenyomva...kitörlődött az egész. És most újraírtam. És egyáltalán nem hasonlít. Nem tudom átadni azt az érzést, a vágyakozást, a félelmet, az izgulást és izgalmat, amit éreztem, miközben olvastam és miközben írtam. Azért remélem, megjön a kedvetek, hogy elolvassátok ezt a kötetet is!

Ajánlom
azoknak, akik szeretik az ütős epilógusokat és akik olvasták az előző köteteket.


További részek: