~Sky (Lélektársak #1)

Írta: Joss Stirling
Kiadás éve: 2012
Oldalak száma: 346
Kiadó: Manó Könyvek Kiadó Kft.
A mű eredeti címe: Finding Sky
Értékelés: *****

'Találd meg a lélektársad!'

Saját rövid leírás:
Sky Bright savant. Zed Benedict is savant. Sky-t örökbefogadták, Zednek nagycsaládja van.
A savantoknak egy céljuk van az életben: megtalálni a lélektársukat.
Amikor az angol származású Sky az Államokba költözik, új sulijában találkozik Zeddel, aki rögtön tudta, hogy Sky-t rendelték mellé, a lány azonban azt se tudja, hogy léteznek olyanok, mint ő; különleges képességgel rendelkezők. Sky belekeveredi a Benedictek és Kelly-k harcába, lassan nem tudja megállapítani, mi az igazság és mi a hazugság, annyi információt tápláltak bele. Azonban elég Zed egyetlen, kulcsfontosságú mondata és mindent új lát, ahogy van. Első esetben a képességeit is használja, bár még nem igazán tudja, hogyan irányítsa őket.
A végén Sky beletörődik, hogy mire rendelte őt a sors, hogy Zed a lélektársa, hogy ez egy csoda, az egymásra találásuk, hogy nem szabad őt elhagynia.

Kedvenc szereplő: Zed

Vélemény:
Nem is tudom, mi történhetett velem, hogy ezeddig nem találtam rá erre a trilógiára, nem ajánlotta senki és boltokban se szúrta ki a szemem. Remélem, ezálltal, ha boltban jártok, rátaláltok és elolvassátok, főleg, ha szeretitek a fantasy-t, ugyanis ez is az (természetesen)! A savantok világa egészen magával ragadott és nem tudtam megállni, hogy ne nyúljak rögtön a második kötethez. 
Egyszerűen fantasztikus!
A legjobban az tetszett, hogy nem a páruk megatalálásáról szólt az egész, hanem voltak konfliktusok és egyéb félrehajlások, a képességek egyedisége szintén profi kidolgozás eredménye. Tényleg nem győzöm hangsúlyozni, hogy a fantasy-k között is milyen kiemelkező helyen szerepel ez a könyv és izgatottan várom a további fejleményeket.
Ami még fontos lehet, hogy három kötet van ugyan, de mindháromban más-más a főszereplő és más-más helyen játszódik, igaz, időben követi egymást. A három könyv a három legkisebb Benedict fiú lélektársának szemszögéből íródott és bár nem hiszem, hogy lesz folytatása, hogy minden fiú megtalálja a párját, de ha mégis, én ott leszek az elsők között, akik olvasták és természetesen jön róla ajánló is!

Ajánlom
azoknak, akik még mindig imádják a fantasy-kat, akik nem hallottak még a savantokról és akik szeretik a happy end-et.


További részek: