~Phoenix (Lélektársak #2)

Írta: Joss Stirling
Kiadás éve: 2013
Oldalak száma: 313
Kiadó:  Manó Könyvek Kiadó Kft.
A mű eredeti címe: Stealing Phoenix
Értékelés: ****

'Te hagynád, hogy elrabolják a szíved?'

Saját rövid leírás:
Phoenix Corrigan egy kb hatvantagú "Közösség"-nek nevezett, savantokból álló banda tagja, aki nem tud elszökni, kilépni, ugyanis semmi tulajdona nincs, egnéhány ruhán kívül.
Yves Benedict egy tízfős család tagja, hat testvére, szülei és öccse, Zed lélektársából, Sky-ból áll a klánjuk. Segíti őket, mint ők is segítik Yves-et. Ő a hatodik Benedict fiú, az okostojások közé tartozik.
Amikor Londonba megy egyetemre, az egyik szeminárium alatt megpróbálják kirabolni.
És a sors keze, hogy pont Phoenix feladata volt elcsórni Yves cuccait. A fiú, Phee megdöbbenésere, ellenáll a képességeinek, tudatában van annak, hogy kirabolják. Phee menekülőre fogja, de a zsákmányát kénytelen hátrahagyni, tehát nagy büntetés vár rá a Közösségben, amiért aznap nem vitt semmit haza.
Ez volt az első találkozójuk. Yves jött rá hamarabb, hogy ők lélektársak; amikor a lány telepatikusan válaszolt neki, a hangja annyi különböző érzést keltett benne, hogy tudta, megtalálta.
Elég sok baj van Phee-vel, de a Benedict család is sok mindenen keresztül ment már, Phee megmentése se akadály nekik. A lány nagyon sokáig ellenáll, nem hisz a lélektársak-tündérmesében, de előbb-utóbb Phoenix is feladja a menekülést és velük marad, a család tagja lesz.
Sok sebet szerzett nemcsak lelkileg, de fizikailag is, így a hősszerelmes nem engedi, hogy otthon maradjon, kórházi kezelés kell neki.
Egyszer volt, hol nem volt egy lány, aki épp felkelt egy kétnapos kómából a kórházban.
Mellette ült a szerelme, várta, hogy felébredjen, majd amikor magához tért, a fiú feltett egy kérdést...

Kedvenc szereplő: Yves

Vélemény:
Yves és Phoenix egymásra találása nagyon egyedi. A könyv felénél járva Phee még mindig a Közösség tagja volt, kíváncsian vártam a fordulatot, ami nem következett be egyhamar.
De az a makacsság, az akarat, az ellenszegülés, ami Phoenix-ben volt...csodálatra méltó. Legalábbis az a része, amikor nem rosszkor makacsolta meg magát, vagy nem bízott a fiúban. Volt pár (na jó, sok) baklövése, ami majdnem az Yves-vel való kapcsolatának kárára ment, de a fiú türelmének és együttérző lelkének köszönhetően minden jól alakult.
Remélem a befejező kötetben nincs robosztus problémákkal és sérelmekkel teli múltja a főszereplőnek, ugyanis ez a két hátborzongató visszaidézés is elég volt számomra, hogy hálálkodjak a csodásnak nem mondható, de szép gyerekkoromért.
Utolsó kötet következik; Lélektársak - Crystal.
A trilógia befejezése Xav és Crystal sorsáról szól és, amint a borító hívogat, alig győzök gyorsabban és gyorsabban írni, hogy végre olvashassak.
'Éld át a szikrázó szenvedélyt.'

Ajánlom
azoknak, akik mindent megtennének azért, hogy a szeretteket megmentsék, akármilyen őrült merénylet közepébe is csöppenjenek.


További rész: