~Crystal (Lélektársak #3)

Írta: Joss Stirling
Kiadás éve: 2013
Oldalak száma: 281
Kiadó: Manó Könyvek Kiadó Kft.
A mű eredeti címe: Seeking Crystal
Értékelés: *****

'Éld át a szikrázó szenvedélyt!'

Saját rövid leírás
Crystal Brook a család fekete báránya. Hetedik savant gyerekként sokat vártak tőle, de a lány nem képes másra, mint megtalálni az elveszett cuccokat. Nővéréhez, Diamondhoz áll a legközelebb, van egy közös, a nagyitól örökölt házuk Velencében. Egyik este hazafelé sétáltak, amikor rájuk támadtak és egy épp arra sétáló, denveri rendőr segített nekik. Ám ez a rendőr se volt semmi, később egész nagy szerepet játszik Diamond életében, olyannyira, hogy alig két perce beszélgettek és már az esküvő volt a téma.
Diamond nem sok mindent mert húgára bízni, de végül Crystal szervezhette meg a lánybúcsút. Az egyik velencei grófnő birtokán rendezték meg az estet, de elég rosszul sült el, ugyanis a házigazdáról kiderült, hogy az ellenségük. Elkábította Diamond rokonait, elvette az emlékeiket különleges savant képességei segítségével, minden rokont, kivéve Crystalt. Így rá hárult a feladat, hogy megmentse családját, szeretteit.
Nem is tudja mekkora erő rejtőzik benne, de még időben felkeltik figyelmét, hogy jó dolgokra használja, jó időzítéssel. Ennek köszönhetően ő is megtalálja a lélektársát, és kettejük erejével megmentik a szeretteiket.

Kedvenc szereplő: Crystal

Vélemény:
Sajnálattal közlöm, hogy ez a "második kiadás", az első hosszabb is volt és szerintem jobb is, de nem emlékszem egyetlen betűre sem, annyira magával ragadott az írás.
Szóval próbálom ugyanazt a hatást kelteni, de nem ígérek semmit.

Lenyűgözött, ahogy az író bevezette a történetet, az első 50 oldal végig Diamondról szól és az esküvőjéről, de ha ez nem lett volna, az nem is lett volna igazi.
A fordulat, hogy Crystal mi is valójában, igazán meglepő és eredeti volt. Már így is túl sokat árultam el, de ez a mindenem.
A fantasy a kedvencem, nagyon magával ragadott az egész lélektárs-dolog, hogy valahol a világban lehet valaki, akit csak nekem rendeltek, aki a tökéletes másik felem. Nem szoktam nagyon beleélni magam, nehogy azt gondoljátok, megzakkantam a sok másvilágtól, de bevallom, néha jó egy-két órán át ezeken merengeni, milyen lenne az élet, ha...
Szerintem elég korlátozott lenne, ha mindenki mellé le lenne osztva valaki, de attól még tetszik. Főleg, hogy az író nem az összes emberről beszél, hanem csak a savantokról. Csodálattal töltött el, hogy ez más, mint a többi, fantasy ugyan, sőt, nagyon jól kidolgozott fantasy, de mégis evilági. Nincsenek a savantoknak szárnyai, szarvai, se hegyes fülei, még a bőrük sem zöld, "egyszerűen" képesek irányítan a gondolataikkal a tárgyakat, érzékelik, milyen a hangulatod, az aurád színét látják, vagy éppen a jövőd, estleg a múltad, vannak, akik érzékelik a veszélyt, vannak gyógyítók és olyanok is, akik megtalálják a lélektársad.
Vagy éppen az elveszett kulcsaid. Hihetetlenül jól kidolgozott történet!

Ajánlom
azoknak, akik olvasták az előző részeket és azoknak, akik nem tudják, mi a különbség egy lélekfürkész és egy "egyszerű" savant között.