~Az elveszett jelkép

Írta: Dan Brown
Kiadás éve: 2009
Oldalak száma: 734
Kiadó: Gabo Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft.
A mű eredeti címe: The Lost Symbol
Értékelés: ***

Saját rövid leírás:
Robert Langdon-t egy régi barátja sürgősen Washingtonba hívja, hogy tartson meg egy előadást a Capitoliumban, mivel az eredeti előadó lemondta. Aztán kiderül, hogy valaki a barátja, Peter Solomon nevében csalta oda, hogy megtaláljon egy Ősi misztériumokhoz kötődő kaput; a szabadkőművesek legnagyobb kincsét. De minden kincshez jár egy térkép, akár metaforikusan értve, akár nem. Langdon pechére erről nem tudható, hogyan értendő, mivel a "térkép" egy piramis. A szabadkőművesek piramisa.
Katherine Solomon, Peter húga lesz Langdon segítségére. Az ember, aki Langon-t Washingtonba hívta, kiirtotta szinte az egész Solomon családot: először Peter fia, Zachary halt bele a saját önfejűségébe, aztán Isabel Solomon, a testvérek édesanyja, amikor a fanatikus betört hozzájuk, hogy megszerezze a térképet. Ehelyett Isabel életét vitte el.
Langdon és Katherine megfejtik a térképet, de eszük ágában sincs segíteniük a férfinak, aki az életükre tör az események közben.

Kedvenc szereplő: Peter

Vélemény:
Bevallom, még nem olvastam végig, de könnyen elképzelhető, mi lesz a vége.
Ez az utolsó Dan Brown könyv, amiről tudok és amit olvastam; eddig nem jelent meg újabb.
Igazság szerint ez a leghosszabb könyv is, amit eddigi életemben lehetőségem nyílt olvasni. Meglepő, hogy az összes könyv közül egyetlen egynél állt el az író a főszereplőtől, Robert Langdontól. Viszont kicsit, de nagyon kicsit engem zavar, hogy minden kötetben más és más nővel dolgozik együtt, amiből nagyon ritkán alakul ki több, de még nem adódott olyan, hogy egy fèrfi legyen a társa a kutatásban. Lehet, hogy úgy nem is lenne még ennyire sem érdekes a sztori, de hát ez van.
Tehát hangyányit lentebb helyezkedik el a Dan Brown-ranglistámon.
Szerintem A Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok felülmúlhatatlan.

Ajánlom
azoknak, akik még nem olvasták el az összes könyvet az írótól és azoknak, akik még nem olvasták a fő műveit.