~Pacsirta

Írta: Dawn Rae Miller
Kiadás éve: 2013
Oldalak száma: 368
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft. / Vörös Pöttyös
A mű eredeti címe: Larkstorm (The Sensitives #1)
Értékelés: *****

További részei: Before (0.5)
                            Nightingale (#2)
                            Phoenix (#3)

Fordította: Papolczy Péter

ISBN: 9789633735213

Hol találtam rá? Barátnőm könyvespolcán

Borító: ***

Kedvenc szereplő: Alauda

Saját rövid leírás: 
Alauda Greene nagyhatalmúnak született, de nem tud róla. Beckkel már születésük óta együtt vannak, összeköttették őket. Magániskolába járnak, karpereceik csúcstechnológiával vannak felszerelve,  nem mehetnek sehová a kormány tudta nélkül, főleg nem az iskolán vagy otthonukon kívül, ahol a Fogékonyak csak arra várnak, hogy megölhessék őket. A "fogékony" elnevezés a kormány ellen szóló fogékony hajlamukra utal. Ám ők jobban szeretik a "boszorkány" szót. 
Amikor egyik reggel az iskolába menet Alauda és Beck lemaradnak, körbeveszik őket a "boszik". Becknek hála megmenekülnek, de ezután a kormány meggyanusít öt diákot, hogy Fogékony. Köztük Becket és Alauda lejobb barátnőjét. Elvitték őket bizonyítékok mentségében és soha többé nem jönnek vissza. Alauda nem hiszi el, hogy Beck Fogékony, ezért útra kel, hogy kiszabadítsa. Ám útközben több akadályba ütközik.
Beck tényleg Fogékony? Hogy nem vette észre Alauda 16 éven át?

Vélemény: 
Pont a csúcspontnál kell abbahagyni, igaz?!
Sok minden kiderül az iskoláról, Alauda anyjáról, a most felfedezett nagybátyjáról és legfőképp a "Fogékonyak"-ról.
Mit szólnál, ha a világ három részre lenne osztva? Emberek (Tudatlanok), Fekete- és Fehérboszorkányok.
Hova szeretnél tartozni? A világhoz, ahol minden unalmas és csak tündérmeséket hallani, vagy a világhoz, ahol a tündérmese igaz, de háború van.
A Feketék és a Fehérek közti viaskodás már 5-6 generációval ezelőtt elkezdődött. Alauda anyja, Malin az egyik legerősebb feketeboszi. Így Alauda egyenesági leszármazottja a háborút kirobbantó (legerősebb) feketeboszinak. Beck szintén egyenesági leszármazott, ezálltal ő is nagyon erős. Csak éppen ő a fehérek ágát képviseli. Alauda és Beck kiegyenlítik egymást. Ezzel megóvják a világukat még egy harctól. 

Ajánlom
akkor olvasni, ha már megjelent a folytatása!!