~Szeretni bolondulásig (Flat-Out #1)

Írta: Jessica Park
Kiadás éve: 2013
Oldalak száma: 388
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
A mű eredeti címe: Flat-Out Love
Értékelés: ****

Saját rövid leírás:
Julie Bostonba költözik, nemsokára kezdődik az egyetem. Az interneten talált egy kiadó lakást, egész olcsón, közel a sulihoz. Egy részletet nem említettek a hirdetésben: a lakás régen egy burritós bár volt, egy nagy tér az egész, egyáltalán nem nevezhető lakásnak. Kétségbeesve, egy idegen városban, mit tud mit csinálni, felhívja az anyját, hogy még sincs lakása, ott kóvályog a bostoni utcákon a csomagjaival. 
Julie legnagyobb örömére az anyjának van egy ismerőse, aki ott lakik a közelben, szívesen befogadják a lányt.
A Watkins család jelenleg 5 főből áll, abból az egyik fiú folyamatosan utazik + FF.
A tizenhárom éves Celeste a legelképzelhetetlenebb módon lóg ki a kortársai soraiból.
Az anyuka, Erin egy nagyon odaadó, gondoskodó nő, Julie anyjának a legjobb egyetemi barátnője.
Az apuka nem sokszor tűnik fel, eléggé elfoglalt a munkája miatt, de jó tudni, hogy ő is van.
És Matt. Matt, aki alig idősebb Julie-nál, aki a fizikába és a matekba menekül a hétköznapok elől és aki "Nietzsche a haverom" feliratú pólót hord. Ő az a tipikus fiú, aki helyes lenne, de szörnyű a stílusa, ezért nem nagyon fordulnak utána a lányok. Eleinte Julie-nak is taszító ez a fajta báj, nem is kavar sok vizet, ugyanis Matt néha-néha segít neki a matekban, de nem nagyon foglalkozik vele.
Julie levelezni kezd Finn-nel, a harmadik testvérrel, de mint kiderül, nem találkozhat vele egyhamar, mert Finn jelenleg egy világ-körüli úton van, önkénteskedik a szegények javára. A leveleikben (már amikor Finn-nek van internet hozzáférése) egyre többet mesélnek magukról, Finn beszél Julie-nak Celeste mániájáról FF-fel kapcsolatban, a vége felé pedig egyre többet beszélnek a saját érzelmeikről. Ugyan még nem találkoztak, de Julie érzi, hogy ez több, ki is mondja (vagyis le is írja), viszonzást is kap, de csak a remény maradt nekik: talán nemsokára találkozhatnak.
Eközben Matt is egyre nyíltabb a lány felé, egyre többet segít neki, egyre többet érez ő is.
Julie döntésre kényszerül: Finn, aki eddig csak álmai legromantikusabb hercege, vagy Matt, aki itt van mellette teljes valójában és készen áll rá, hogy bármit megtegyen érte?

Kedvenc szereplő: Julie

Vélemény:
Ez volt a második könyv, amikor két fiú között kell döntenie főhősnőnknek, de fantasztikusan el lett varrva a történet majdnem minden szála. Julie karaktere elég esetlen, sokat röhögtem és szégyenkeztem egyszerre rajta, de milyen könyv az, amiben nem történik a szereplőkkel valami kínos, emlékezetes vagy viccesen szerencsétlen fordulat?
Amikor megtudtam az igazat, nem nagyon lepett meg, ugyanis voltak jelek, amik ehhez a fejleményhez vezettek, de amikor szó szerint leírva látom, hogy beigazolódott a gyanúm kicsit elkeseredve érzem magam, hogy tényleg megtörtént, kicsit viszont örülök, hogy kiderült az igazság.
Matt karaktere nagyon megfogott; én bírom ezt a stílust. Oké, hogy átverte Julie-t, de a lány érzései érdekében. A sajátjait pedig próbálta elfojtani. De nem igazán sikerült neki. Mondjuk, én becsülöm a szándékait, hiszen majd' egy évig élt a lány melletti szobában, mégsem tett semmit, amivel elronthatta volna Julie álomképét.
Amikor eljött az idő, hogy túl sok jel gyűlt össze és Julie gyanakodni kezdett, mindent bevallottak neki. A lány persze kicsit összetört, Matt-re nagyon haragudott, hogy mindvégig hazudott neki, de aztán rá kellett ébrednie, hogy miatta volt az egész cirkusz, amiért csak úgy "befurakodott" az életükbe.

Nem szeretem a főszereplő nevét. Van egy ismerősöm, akinek szintén ez a keresztneve, de nem sok mindent tudok vele kezdeni. Eddig ha meghallottam, először ő jutott eszembe, de mostantól biztos, hogy Julie Seagle általam kialakított képe fog a szemem előtt lebegni.

Ajánlom
azoknak, akik mentek már úgy egy helyre, hogy az interneten néztek utána, aztán mégsem az volt a helyen, amit kerestek és az ebből adódó cirkuszt is átélték.



További részek:

Flat-Out Matt (#1.5)
Flat-Out Celeste (#2)