~Ragyogás

Írta: Amy Kathleen Ryan
Kiadás éve: 2012
Oldalak száma: 351
Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft., Dream-válogatás
A mű eredeti címe: Glow
Értékelés: ****

Eddig hányszor olvastam? I

További részei: Spark - Szikra (#2)
                            Flame (#3)

Hol találtam rá? A Dream-válogatásos könyvek szórólapján

Borító: *****

Kedvenc szereplő: Artur

Saját rövid leírás:
Az Empyreum űrhajót megtámadta az előttük egy évvel kilőt Új Látóhatár, a lányokért jöttek. Hogy miért csak a gyerekek, vagy miért éppen a kislányok kellettek nekik az egy rosszul elsült tudományos kísérlet oka. A két legidősebb fiatal Waverly Marshall és Kieran Alden. A támadás előtt már az esküvőjüket tervezgették, ám a lányok elrablása után az összes felnőtt meghal a csatában, az Új Látóhatár után ered vagy lebetegszik. Így Kieranra marad a hajó elvezetése, a kapitányi feladatok nagy része. Sok fiú ellenzi ezt, hangadójuk Seth Ardvale, aki majdnem egyidős Kierannal. A lázadás után Seth átveszi a hatalmat, Kierannak óriási próbákat kell kiállnia, majd' meghal Waverly hiányától. Ám amikor a lányok sikeresen elszöknek hat hónapnyi szenvedés után, minden megváltozik. Waverly is változott, de  nagy súly nehezedik rá, mert mindenki őt hibáztatja a szüleik haláláért. Ez nem változhat. Kierannak sikerül visszavennie a vezetést, de abban a pár hétben, amíg Seth volt a kapitány, Kieran is megváltozott. És ez a változás nem tetszik Waverly-nek és rajta kívül azoknak a fiúknak, akik Sethet támogatták. Aztán valaki eltéríti a hajót...

Vélemény:
Ez valójában egy akció/kaland műfajú könyv, semmi fantasy, viszont nekem kicsit gyorsan pörögnek az események. Mind a Kieranban,  mind a Waverlyben végbement változást megértem, de mégis rossz érzéssel tölt el, hogy így eltávolodtak. Seth lehetne az egyik kedvenc szereplőm, de ahogy Kierant kínozta, az nekem sok volt. Artur Kieran egyik hűséges barátja, nagyon halkszavú, okos, türelmes kisfiú, sose csinált semmit, amiért haragudhatnék rá, ezért választottam őt kedvenc szereplőnek. A befejezése egy meglepő és izgalmakat ígérő fordulat, amit bizonyít is az a késztetésem, hogy rögtön nyúltam a folytatás után. Még mindig próbálok bízni Kieranban, hogy észhez tér, Waverly-ben is, hogy megenyhül, Sethben is, hogy...hát Seth aranyos srácnak tűnik, de szörnyű volt az apja neveltetése, tehát benne csak próbálok bízni.

Ajánlom
azoknak, akik elvesztették a szüleiket (vagy akár csak táborba utaztak hosszú időre nélkülük), és rájuk hárult minden felelősség.