~Lola és a szomszéd srác

Írta: Stephanie Perkins
Kiadás éve: 2014
Oldalak száma: 335
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
A mű eredeti címe: Lola and the Boy Next Door
Értékelés: *****

Hol találtam rá? A Könyvhéten

Borító: ****

Kedvenc szereplő: Lola

Saját rövid leírás:
Lola élete nem nevezhető egyszerűnek, könnyűnek, vagy átlagosnak. Két apukája a világ legjobb apukái, nem csak az ő szemében. Engedékenyek, viccesek, kedvesek és barátságosak. De legfőképp engedékenyek. Lola ugyanis egy olyan lány, akit nem érdekel, kinevetik-e a ruházata és haja miatt, hiszen épp ez tetszik neki: a divat a mindene, persze a rocker pasiját kivéve.A szomszédjukban lakó Bell család állandóan költözött, hol a világ másik végére, hol vissza Loláék mellé. Az utolsó elköltözésükkor Lola és Cricket Bell (az ikerfiú) nem pont úgy váltak el, ahogy azt tervezték. Azóta, amikor új család költözik a szomszédba, Lola izgul, hogy ne ők jöjjenek vissza. Ám ez alkalommal nem találnak meghallgatásra az imái.

Vélemény:
Lola az a lány, akire soha nem számítottam, hogy kísérteni fog álmaimban, vagy amikor meglátok egy lányt akármilyen színű és fazonú parókában, vagy ha tényleg ilyen haja van az illetőnek. Bárhová nézek, ő jut eszembe. Az őrült és hajmeresztően aranyos stílusa van. Ahogy az írónő leírta, hogy mit visel éppen, röhögtem is, de közben irigyeltem is, hogy nem zavarja mások véleménye. Sokat nyomott a latba a két apuka, akik kétszer olyan erősen akarják védeni Lolát a fiúktól. Andy a finom sütikkel és tortákkal és Nathan a vasszigorával. Tökéletes párosítás. Később kiderült, hogyan került Lola pont hozzájuk, hogy milyen szerepet játszott régebben, illetve játszik jelenleg az anyja, és mennyi bajuk van vele. Kiderül, miért költöztek annyit Bellék, és hogy miért költözött vissza igazából Calliope.
Cricket (Milyen név ez? Látszik, hogy Vörös Pöttyös.) karakterének nálam nyert ügye van. A hajszálcsíkos nadrágokat kivéve.
Calliope már más ügy. Nem igazán tudtam a szívembe fogadni, olyan öntelt, akaratos. Mindig miatta költöztek, rángatta magával az egész családot, elszakítva Crickettet Lolától, mert neki éppen nem tetszett az akkori edzője. Calliope amúgy csodálatos jégtáncos, emiatt kicsit irigylem, hogy sose adja fel.
Cricket és Lola kiskoruk óta legjobb barátok voltak. Ilyenkor eszembe jut, hogy nekem ez a "születésünk óta legjobb barátok" dolog nem adatott meg, de ahogy a könyvet olvasom, ez valahogy semmivé válik és csak a történet az igaz számomra.

Ajánlom
azoknak, akik szeretnének még hallani egy-két dolgot Annáról és Etienne-ről.