~Anna és a francia csók

Írta: Stephanie Perkins
Kiadás éve: 2012
Oldalak száma: 384
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
A mű eredeti címe: Anna and the French Kiss
Értékelés: *****

Eddig hányszor olvastam? II

Kedvenc szereplő: Étienne

Saját rövid leírás: 
Anna Oliphant Párizsba költözik apja akaratára, semmi kedve elcuccolni egy idegen országba, idegen suliba, idegen emberek közé, egyes egyedül, ami mellesleg a világ legromantikusabb városa. 
A kollégiumban saját szobája van a lány-folyosó végén. Amint a szülei hazautaznak, Annán is kitör a honvágy, mint mindenkin az első napokban. A szomszéd szobában lakó lány, Meredith meghallja Anna sírását, kedvesen meg is hívja egy chocolate chaud-ra (forró csoki). Mivel Anna nem ismer még senkit Meredith-en kívül, nem megy nélküle sehová, egészen addig, amíg meg nem ismeri a bandát. Rashmi, Josh, St.Clair és Mer.
Rashmi és Josh egy pár, ezek után mindenki azt hinné, hogy Mer St.Clairrel jár. És ehhez a feltételezéshez csak az jut el, aki nem ismeri a múltat. Volt ugyanis egy 5. tag, Ellie, aki már több, mint egy éve jár St.Clairrel, csakhogy ő már egyetemista, egy évvel idősebb. Ahogy Rash is idősebb Joshnál. Amióta Ellie elment, Rash magába zuhant, bezárkózott, St.Clair minden este a barátnőjénél van, Mer pedig egyedül maradt. Anna érkezésével neki is lehet egy olyan  legjobb barát-kapcsolata, mint annak idején Rashmi és Ellie duója volt. Ám Anna érkezése nem csak Meredith egy jó lehetősége, de St.Clair figyelmét is felkelti, ezzel lavinát indítva maga után. St.Clair és Ellie kapcsolata is a szakadék szélén ugrál, de Mer barátságát is kockára teszi, ha St.Clairrel kezd. Mindenki, de tényleg mindenki szereti St.Clairt. Így vagy úgy. Meredith is. Anna is. 
Étienne St.Clair. Az összes ismerőse St.Clairnek hívja, Anna jobb kedvében Étienne-nek.  És ez túl sokat elárul az érzéseiről.

Vélemény:
Imádtam mind Anna, mind Étienne karakterét. Az összes poén közül is a becenevek voltak a kedvenceim  (Banán Elefánt és Híd Szendvics), és az ezzel járó bolondságok,  a kötelességek, hogy minden említett alakokat formázó tárgyat gyűjtenek egymásnak.
Úúúúgy szeretnék én is koleszos lenni, ott ünnepelni (pl Hálaadást, amit mi nem is tartunk, de jófajta emlékek kötődnek hozzá a könyvvel kapcsolatban). És a mozik. Anna filmek iránti szeretete hangyányit rám is átragadt, eddig észre sem vettem, de egyre több filmet nézek. De nem annyit, amennyit olvasok.
Eddig a bejegyzésig kétszer olvastam el fél éven belül és szerintem ez így is marad, olyan szép története van, hogy nem hagyhatom elhalványulni Étienne iránti érzéseimet (ahogy a Daemon [Obszidián] irántit sem). Tehát ezennel megfogadom, hogy félévente újraolvasom!

Ajánlom
azoknak, akik koleszban laktak/laknak és voltak hasonló élményeik, mint egy eseménydús ünnep.


További könyvek az írónőtől:

Lola and the boy next door - Lola és a szomszéd srác (2014.06.14. után jön az ajánló!)