~Reménytelen

Írta: Colleen Hoover
Kiadás éve: 2014
Oldalak száma: 405
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
A mű eredeti címe: Hopeless
Értékelés: *****

Saját rövid leírás:
A lány eddig magántanuló volt, ám ahogyan elérkezett a középiskola utolsó éve, barátnője győzködésére - és anyja határozott ellenzésére - beiratkozott a helyi iskolába. Az új környezett nagy változást hozott Sky életébe, de nem a legjobb módon. Six barátnője nem a jókislányok táborát erősíti a napota változó alanyú kapcsolataival, és ismerősök híjján Sky-t is ebbe a táborba rangsorolták: folyamatosan összesúgtak mögötte, ám néha akadtak bátrabbak, akik a szemébe mondták, minek képzelik őt. Megbecsülésre méltó módon Sky nem veszi magára ezeket a jelzőket, sőt botránykozik, milyen gyér szókincsük van kortársainak.
Egy nap épphogy kiszaladt a boltba vásárolni, azonban ez nem sikerült normálisnak nevezhető vásárlásra. Egy fiú őt nézegette, aztán furcsábbnál furcsábban reagált mindenre, amit Sky csinált vagy mondott, de legfőképp a neve hallatára változtak az érzelmei jelei az arcán és a szemében. Gyönyörű szeme volt, Sky állítása szerint. Sőt az egész srác egyben gyönyörű volt. A kócolni való haja, széles válla, a póló alatt átlátszó kockák a hasán, szája tökéletes íve, főleg, amikor gúnyos mosolyra húzódott - fantasztikus érzés volt még néznie is.
Sky reggeli futásai egyik alkalmával újra találkozott a fiúval, aki úgy tűnt, szintén futott.
Már első alkalommal magával ragadta valami különleges erő, egy kapocs, ami már, mintha ezer éve tartott volna, vonzotta Sky-t.
Aztán időről időre mindenre fény derül.
A sok mellékszál a végén eggyé válik: kiderül ki is valójában Sky anyja - aki eddig gondját viselte: tetőt adott a feje fölé, etette, itatta, mindent megengedett neki, kivéve a műszaki tárgyak tartását, viszont a pasik terén is nagyon elnéző volt - természetesen kiderül, ki az a fiú a boltból, hogy miért volt Sky eddig magántanuló, hogy hogyan lett Sky-nak telefonja és akivel SMS-ezett rajta, s a többi.

Kedvenc szereplő: Holder

Vélemény:
Annyi minden jót és sokat tudnék mondani még erről a fantasztikus regényről, de félek, hogy olyan hosszú lesz, senki nem olvasná el.
Holder személyét kicsit sem tudnám bármely más könyv más karakteréhez hasonlítani; olyan bonyolult az egész élete, ahogy van. Sky-jal, Hope-pal, Lesslie emlékével, tizenhárom évvel a legjobb barátja nélkül. Én nem bírnám ki, ha látnám, hogy pillanatról pillanatra történik minden, a barátom beül egy kocsiba, nyílvánvalóan látszik, hogy magától és több, mint egy évtizedig nem jön vissza. Vagyis nem jön vissza soha, hanem nem látnám annyi ideig.
Innen, az ágyamon ülve nézem a polcom és egész vastagnak tűnik a könyv, de lehet, hogy csak a rövidebb könyvek mellett tűnik soknak. Más oldalról nézve viszont rövidnek tűnik..túl rövidnek. Imádtam az egészet, egyetlenegy részt kivéve (amikor kiderül mit tett az apja Sky-jal). Az elmúlt időben nagyon sok időm volt olvasni, ezért sajálom utólag, hogy ilyen gyorsan vége lett, ugyanis egy nap se telt bele és arra eszméltem, hogy nincs hová tovább lapozni, elfogyott az a sok oldal. De elhatároztam, hogy nemsokára újraolvasom.

Ajánlom
mindenkinek!!!


További rész:

Losing Hope - Reményvesztett (#2)
Finding Cinderella - Helló, Hamupipőke (#2.5)