~Összekuszálva

Írta: Cat Clarke
Kiadás éve: 2012
Oldalak száma: 316
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
A mű eredeti címe: Entangled
Értékelés: ***

Saját rövid leírás:
Grace tizenhét évesen öngyilkos akart lenni, de tudta, ezt nem tenné meg magától, ezért leitta magát. Ám amikor eljutott az utolsó lépéshez, a játszótéren, ahol elbújt, megjelent egy fiú és elkezdett hintázni. Ezek után Grace semmire nem emlékszik, amikor felébredt egy fehér szobában találta magát, fehér ágyon, fehér ágyneművel. A szobában volt még egy fehér asztal és egy szintén fehér szék. Az asztalon egy gigantikus méretű papírkupac, mind üres, várják, hogy kitöltsék. Mellette kb nyolcvanhat-hét egyforma toll. Grace még azt sem tudta reggel van-e vagy este, ugyanis fogvatartója, Ethan naponta 3x hoz neki enni, de ha nem kell, nem beszél. Ethan. Még a vezetéknevét sem tudni, mindig minden kérdést kikerül, sosem válaszol egyenesen.
Grace pedig csak ír és ír nap, mint nap.

Kedvenc szereplő: -

Vélemény:
Zavaros.
Elvileg nem lesz folytatása, de az utolsó fejezet számomra értelmetlen. Nem derül ki, ki Ethan, hogy Grace miért van ott, hogy miért fehér minden, hogy miért kell írnia, hogy miért mondja azt Ethan, ismeri őt a lány, hogy miért hallotta Grace Ethan hangját a fejében, hogy miért nem menekült el, amikor volt rá esély , s a többi.
Elég szokatlan maga a történet, éppen ezért kezdett el érdekelni a fülszöveg után, de bevallom: csalódtam.
Arra mindenesetre jó volt, hogy ne akarjak öngyilkos lenni és ne menjek részegen játszótérre, mert végül egy fehér szobában ébredhetek.

Ajánlom
azoknak, akik nagy gondolkodók akarnak lenni, vagy csak annak tartják magukat és szeretik a befejezetlen sztorikat.