~Elválaszt az idő

Írta: Tamara Ireland Stone
Kiadás éve: 2013
Oldalak száma: 383
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
A mű eredeti címe: Time Between Us
Értékelés: *****

Saját rövid leírás:
Anna terepfutó. Egyik reggel a northwesti egyetem pályáján futott, amikor észrevette, hogy a lelátón ül egy fiú és mosolyogva nézi. Intett neki, mire az visszaintett, de volt valami furcsa a viselkedésében: mintha felismerte volna Annát, aztán a lány is úgy érezte, ismeri a fiút.
Másnap új diák érkezik Anna iskolájába, bozontos, hosszú barna haja a szemébe lóg, feszeng, amikor a tanár bemutatja, de ki ne tenne ilyet. Bennett Cooper mostantól egy órára jár Annával. A lány mostmár biztos volt benne, hogy ő az, aki reggel nézte a lelátóról, de amikor megemlítette neki, hogy ők már találkoztak, a fiú úgy tett, mintha az meg se történt volna. Valójában viszont lehetséges, hogy tényleg nem történt meg.
Ebédnél Anna bemutatja a barátainak, azonban amikor az ő nevét említik, Bennett eléggé megütközik és végül elmegy.
Ilyen furcsaságokkal kell szembenéznie Annának, ha meg akarja ismerni Bennettet. Márpedig eltökélt szándéka megismerni a fiút, valami különleges erő vonzza őket egymáshoz.
Bennett tudta mi következik abból, ha Anna megismeri: megtudja a titkát. Amit eddig csak a szülei és a nővére ismert. Azonban annyira elbűvöli Anna, hogy mindent megoszt vele, azaz, hogy nem marad, csak egy hónapig, amíg meg nem találja Őt
Amikor elérkezik az idő, hogy Bennett-nek haza kéne mennie, mégis úgy dönt, hogy marad.
Azonban az idővel pont ugyanolyan rossz játszani, mint a tűzzel.

Kedvenc szereplő: Bennett

Vélemény:
Először azt hittem, ugyanolyan lesz az alapszori, mint Az időutazó felesége-ben.
De nagyon tévedtem!!
Bennett időutazó ugyan, de ő tudja kontrollálni, hogy mikor menjen el és hova, vihet magával bármit/bárkit, ellentétben Henry-vel, aki csak úgy random eltűnt és még a ruháját sem vihette magával.
Sokkal izgalmasabb így a történet: Ko Tao-ra való utazása Annával, eltűnt nővére keresése, a történelem újraírása. Hála Bennett-nek és a képességének, Emma (Anna legjobb barátnője) megmenekül, nem kerül kórházba az első randiján egy szörnyű autóbaleset miatt.
Nem tudok rosszat mondani Bennett karakteréről, egy kivétellel: nem beszélt Annának a levélről. Pedig létfontosságú elem. A végén azt hittem, tényleg elválasztja őket az idő és a távolság brutális együttese, de Anna volt olyan megfontolt és hitt benne, hogy amit tesz, megváltoztatja az életét, és valóban így történt.

Ajánlom
mindenkinek, aki azt hitte, soha többé nem látja a párját, azonban a sors, mint mindig, közbeavatkozott.