~Az angyal (Pokoli szerkezetek #1)

Írta: Cassandra Clare
Kiadás éve: 2013
Oldalak száma: 468
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
A mű eredeti címe: Clockwork Angel
Értékelés: *****

Saját rövid leírás:
Tessa Gray se nem árnyvadász, se nem démon, a XX. század elején született. Tessa Londonba utazik, bátyja kérésére, ám időközben kiderül, az akit a testvérének gondolt, nem is a testvére. Az, akit jónak látott, igazából a legelvetemültebb teremtés. Amíg bátyja a pénzért csinál mindent, addig Tessa menekül. És ez esetben az árnyvadászoknál talál menedékre, ahol Charlotte, az intézmény igazgatója, nagylelkűen befogadja, holott Tessa nem teljesen árnyvadász. 
Hónapok telnek el, de Tessa üldözője nem adja fel, és amíg nem sikerül kézrekeríteni, megfékezni, addig Tessának a legnagyobb védelemre van szüksége, amiben mindenki részt vesz, még a csendes, okos, szorgalmas Sophie is, aki mellesleg az intézmény szolgálója.
Az intézményben Will Herondale és Jem Carstairs kerül a legközelebb Tessához. Will és Jem parabataiok, ami kb a házasság fogalmával egyezik meg, csakhogy ők nem szerelemből esküdnek, hanem kizárólagosan egymás védelmére, leghőbb vágyuk, hogy a másik boldogan éljen. Egy a szívük, egy a lelkük. És egy a szerelmük.

Kedvenc szereplő: Will

Vélemény:
Nem tudtam letenni, 468 oldal ugyan, de amíg olvastam egyszerre azt vettem észre pár óra után, hogy majdnem vége. És én nem vártam a végét, sőt egyenesen elutasítottam. Egyetlen mentsváram az volt, hogy nálam volt a további másik két kötet is, aminek a napok folyamán szintén hozom majd az ajánlóját. A herceg és A hercegnő ugyanolyan izgalmas, nem viszi lejjebb a színvonalat a háborúban, a szerelemben és a lehetőségek, a meglepetések tömkelegében.
Szeretném kiemelni azt a részt, amikor Tessa először találkozik Jemmel, majd először érez többet egy fiú iránt, mint barátság, többet lát benne, mint a megmentőjét és szívszorongató fordulatokat él át.
Ám ezeknél az eseményeknél sincs egyedül, Jem vagy Will mindig figyeli minden lépését, óvják mindentől, ami fémből van és mozog, főleg Mortmain, az elrablója automatonjaitól.
Mortmain felszívódik, egy ideig nem fenyegeti Tessát veszély, de nem felejthetik el, hogy szabadlábon van a közveszélyes mondén (ember) és fokozott figyelemmel kísérnek minden pletykát, hogy hol rejtőzhet, hogy milyen fajta-féle bajt hozhat.
A további kötetekben mindenre fény derül!

Ajánlom
azoknak is akik olvasták a Végzet ereklyéit, de azoknak is, akik nem. Ez a trilógia ugyanis annak az előzménye, 200 évvel korábban, a londoni intézet falai közt játszódik, amikor Magnus Bane, a boszorkánymester Henry Branwell segítségével létrehozza a Portált.



További részek: