~Akkor szakítsunk

Írta: Leiner Laura
Kiadás éve: 2014
Oldalak száma: 336
Kiadó: Gabo Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft.
Értékelés: ****


Saját rövid leírás:
Lia és Norbi, Eszti és Csabi, a két gerlepár együtt készült Szánkó szilveszteri bulijába. De az előbb említett duó karácsony előtt szétment, azonban a bulit egyikőjük sem akarja kihagyni. Lia bátyja, Szilkó lesz a sofőrük, aki "csak az oda utat" vállalja; nem tudja, mi vár rá a neve napján, amikor általában ki nem teszi a lábát a házból, a húgával és barátaival egy kocsiban. Az este folyamán szerepet kap még Miklós: Lia "új barátja", Era: Szilkó volt barátnője, Golyó: aki tapad Liára és Ákos (♥) : aki sosem jut el az Astoriára.
Az események közben Lia és Norbi próbálnak tudomást sem venni a másikról, ám, amikor ez nem sikerül, egy újabb vitára kerül sor. Norbi végig SMS-ezi az estét, valószínűleg egy lánnyal, és bár Lia szakított, mégis féltékeny. Vajon miért...?

Kedvenc szereplő: Ákos

Vélemény:
Az egész kicsit döcögősen ment, de lehet, hogy csak sokat vártam az SZJG és a Bábel után.
Ákos akárhányszor feltűnt a leglehetetlenebb helyszíneken és időben, mindig várható volt valami poén, ami akkor se vesztette el a varázserejét, amikor számítottam rá, hogy jön. 
Szilkót is nagyon megkedveltem, azonban Eszti tett azért, hogy ne érezzek pozitívan iránta. Csabit, szegényt csak sajnálni tudom, hogy nem vette észre, Eszti megváltozott.
Norbi meglepetése elég rosszul sült el, nem értem, miért áldozta fel a kapcsolatukat az ajándék miatt, hogy nem árulja el Liának, hova is megy továbbtanulni.
Lia karaktere eléggé szánalmas a szememben, folyton arról beszél, mit rontott el Norbival, miért viselkedik olyan nyugodtan a srác, hogy képes tovább lépni ilyen gyorsan..
Ezen kívül Ákos engem mindenért kárpótolt, egyszerűen imádom!

Ajánlom
azoknak, akik még nem olvasták a Bábelt, és azoknak, akik még nem éltek át mozgalmas szilvesztert.