~Vihar szeli ketté (Égszakadás #1)

Írta: Shannon Messenger
Kiadás éve: 2013
Oldalak száma: 329
Kiadó: Merit Kiadó Kft.
A mű eredeti címe: Let the Sky Fall
Értékelés: *****

Saját rövid leírás:
Audra Eastend őrző. Az utolsó nyugati szilf, Vane Weston életét bízták rá. Hogy felügyelje Vane minden mozdulatát, ne tegyen végzetes lépéseket tudata nélkül.
"Mostantól én vagyok Vane Weston: az utolsó nyugati. Csúcs... Úgy hangzik, mint valami rajzfilm."
A szilfek négy fajba tartoznak, mintahogy négy fajta szél is van, négy hozzá tartozó nyelvvel. Északi, déli, keleti és nyugati. A szilfek vezetéknevében szerepel az égtájuk neve is, ez alapján is megtudható, milyen erős és mire képes.
Vane családja volt az utolsó nyugati leszármazott. Raiden (egy északi harcos, aki hatalomra éhes, mind a négy nyelvet beszélni akarja, de csak a nyugatiak taníthatják nyugati nyelvre. Mindenkit megölt, aki nem tanította meg neki.) utolsó lehetősége Vane maradt, mindent megtesz, hogy megtalálja, azonban Audra családja jól végzi dolgát. Amikor Raiden megtalálta Westonékat, megölte mindet (kivéve Vane-t, akiről azt hitete el Audra anyja, hogy meghalt). Vane árva lett, a földhözragadttakra (emberekre) bízták életét, ott tudott a legjobban elrejtőzni. Ugyanis hat évvel szülei halála után valaki jelet adott Raidennek, hogy hol vannak. Megtudta, hogy életben van még egy nyugati. Aki megtaníthatja a szél nyelvén, és amikor mind a négy nyelvet beszéli, korlátlan hatalma lesz.
Csakhogy nem számol Vane képességeivel. És Audrával sem.
Ők ketten Raiden csapata ellen.

Kedvenc szereplő: Audra

Vélemény:
Egyszerűen imádtam. Fantasy szeretetem megint szilárdabb lett.
Maga a címe is magával ragadott, na meg, amikor megtudtam, hogy miről szól!
Nem olvastam el előtte a fülszöveget, így sokkal jobb benyomásom alakult ki.
Audra önsanyargatása néha már kezdett idegesíteni. Hogy magát okolja Vane szüleinek haláláért. Ám amikor arra a pontra értem, hogy elég, vége is lett. Olyan fordulat következett, ami elvonta a figyelmem a lány hibáiról.
Aurella, Audra anyja kezdettől fogva távol állt tőlem, és ahogy a cselekmény folytatódott, ő is egyre messzebb került a szívemtől.
Egyáltalán nem tartozik a romantikus kategóriába, kb 10 oldal van összeadva, ami Vane és Audra kapcsolatáról és érzéseikről szól. Vane kiléte kerül előtérbe, aminek amúgy örülök, mert itt jön szóba a fantasy.
„– Szilfek? – Nem erre a válaszra számítottam. Most komolyan, ha egyszer muszáj mesebeli lénynek lennem, igazán lehetnék olyan, amiről legalább már hallottam. – Mi az isten az a szilf?!"
A szilfek a levegő elementáljai. Uralják. Nem is. Pontosítok. A levegő rokonai. Nem parancsolnak a levegőnek, csak kérnek tőle dolgokat, amiket vagy megtesz a lételem, vagy nem. Raiden harcosai elleni csatában nagyon sok formában megnyilvánulnak.
Nagyon-nagyon sokáig tudnék erről beszélni, de már így is soknak érzem.
Olvassátok el!

Ajánlom
azoknak, akik szintén nem ismerik a "szilf" definícióját.



További kötet (még nem jelent meg magyar fordításban):

Let the Storms Break (#2)