~Vajon létezik szerelem első látásra?

Írta: Jennifer E. Smith
Kiadás éve: 2012
Oldalak száma: 220
Kiadó: Maxim Könyvkiadó Kft., Dream-válogatás
A mű eredeti címe: The Statistical Probability of Love at First Sight
Értékelés: ****

Saját rövid leírás:
Hadley a hétvégére Londonba utazik, az apja esküvőjére, aki egy olyan nőt vesz el, akivel Hadley még életében nem találkozott.
De a sors közbeszól.
Hadley 4 perccel lekési a gépét, a következő járat pedig csak 3 óra múlva indul. A 18A ülésen kap helyet, az ablak mellett. A reptéren megismerkedik a 18C ülés tulajdonosával, Oliverrel. A köztük lévő ülésen egy néni ülne, de Oliver egy egyszerű megtévesztéssel elhiteti a nénivel, hogy együtt vannak, így a srác egész úton Hadley mellett ül. Nagyon sokat beszélgetnek, mindenről, ami eszükbe jut, ehhez képest a másik vezetéknevét sem tudják. Hadley kicsit elszunyókál és Oliver vállán ébred. És ez fordítva is megtörténik. Amikor leszáll a gép és el kéne válniuk mindketten azon gondolkoznak, most hogyan tovább.
"Most vagy soha."
És jön a nagy jelenet.
Más-más kijáraton kell kimenniük, megbeszélik, hogy kint találkoznak. Hadley vár és vár, de Oliver nem akar felbukkanni. Hadley meg el fog késni az apja esküvőjéről, ha nem indul el.
Maga mögött hagy mindent és szomorúan továbbáll.
Ám egy, az esküvőről lelépő pártól elhangzó mondat után úgy dönt, megkeresi Olivert.

Hiba, sors,álom, repülő, London.

Kedvenc szereplő: Oliver

Vélemény:
Kicsit hihetetlennek tűnt, hogy bár Hadley még sosem járt Londonban, megtalálja Olivert. Az pedig még furcsább volt, ahogyan a fiú nézett rá. Megváltozott. A gépen sokkal jobb volt minden. És minden repülőről az jut eszébe, amikor a fiúval ültek fent és az mindent megtett, hogy elterelje a lány figyelmét a klausztrofóbiájáról. Aranyos.
Ez a tipikus álom sztori.
A lány lekési a gépet, a fiú felajánlja, hogy cipeli a bőröndjét, a gépen egymás mellé kerülnek, elválnak, összejönnek.És így tovább. Bumm.
Nem sok mindent tudok róla mondani. Csak ismételni magam:
Ez velem sosem fog megtörténni.

Ajánlom
azoknak, akik késtek már le repülőgépet, akik utaztak már Londonba, akiknek az apja újraházasodott.