~Segítség, Youtube-sztár lettem!

Írta: Marni Bates
Kiadás éve: 2011
Oldalak száma: 309
Kiadó: Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó Zrt.
A mű eredeti címe: Awkward
Értékelés: ****

'2 358 476 lájk, és még nincs vége!'

Saját rövid leírás:
Mackenzie Wellesley egy tizenhét éves, a Láthatatlanok csoportot képviselő gimis stréber. Portland melletti külvárosban lakik, oda jár suliba is, ahol két részre oszlik a társaság. Menők és Láthatatlanok. Ha kérnek tőle valamit, nem tud nemet mondani. Amikor egyik nap véletlenül fellök egy Menő focistát, még nem tudja, de az lesz élete legszerencsésebb/legszerencsétlenebb napja. Kétségbeesetten próbálja újraéleszteni a tökéletesen magánál lévő, élő-lélegző fiút. Ezt Mackenzie nem veszi észre, csak segíteni szeretne rajta. Amikor lerángatják a Menőről, még nem sejt semmit.
Aznap, mikor hazaért, azzal fogadta az öccse, hogy fent van a Youtube-on. Elképzelni sem tudta, mivel érdemelte ezt ki. Amikor meglátja a videót, amint lovaglóülésben igyekszik megmenteni a focistát, elszörnyedve veszi észre, hogy a srácnak semmi baja nem volt, majd igazat adva a szalagcímnek, miszerint "Mackenzie Wellesley a világ legcikibb csaja" visszavonul a szobájába és retteg a következményektől.
A paparazzók megszállják a suliját, a házukat, a barátait, az ellenségeit, úgy magába foglalva az életét.
Hirtelen sorscsapásra ajándékok lepik el a szobáját, dobozok teli új, márkás cuccokkal, rajongói levelek, vagy éppen bántalmazó szidalmazások.
Mackenzie-n röhög az egész világ.
Ám minden egy csapásra megváltozik (még ennél is nagyobb fordulatot véve), amikor a videója bekerül egy világhírű banda klipjébe, meghívják a koncertjükre, összehaverkodnak, TV show szereplők lesznek, együtt énekelik a ReadySet számokat, minden fiú szerelmet vall Mackenzie-nek, kivéve egyet.
Logan Beckett.
Eleinte csak segít neki törit tanulni, később, a legnagyobb baklövése után, azonban ráébred, hogy kizárólag őt és teljesen csak őt szereti. És a ReadySet ébreszti rá, hogy ez kölcsönös. Vagyis biztosan az volt, a végzetes baklövésig. Ez is helyrehozható. Remélhetőleg.

Kedvenc szereplő: Mackenzie

Vélemény:
Szerintem...nem sokat lehet erről mondani. Szeretem. Nagyon. Biztos vagyok benne, hogy nem utoljára olvastam.

Ajánlom
mindenkinek, akik kerültek már extra-ciki helyzetbe, és azoknak, akik nem vették észre az orruk előtt integető szerelmet.