~A megtévesztés foka

Írta: Dan Brown
Kiadás éve: 2010
Oldalak száma: 664
Kiadó: Gabo Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft.
A mű eredeti címe: Deception Point
Értékelés: **

Saját rövid leírás:
Sedgewick Sexton szenátor és lánya, Rachel nincsenek beszélőviszonyban. A szenátor épp kampányol az elnökválasztáson, amikor Rachelt, mint hírszerzési elemzőt felkérik, hogy nézze meg további 3 tudóssal a NASA álltal felfedezett elképesztő "dolgot" a sarkvidéki jégtakaró alá rejtve.
Ám amikor a Sarkvidéken Michael Tollanddal, a híres tengerbiológussal együtt vizsgálják a jég alá fagyott meteoritot, nem kevés bizonyítékkal felfedezik, hogy ez igazából csak egy tökéletesen megalkotott és kivitelezett hamisítvány. Ez elég sokat változtat a szenátor és a jelenlegi elnök közti állás pontszámain. A felfedezés az elnökhöz köthető, de mivel kiderült, hogy hamis, Sedgewick Sextonnak elég sok esélye van a győzelemre; az elnöki címre.

Kedvenc szereplő: Mike

Vélemény:
Nagggggyon lassan olvastam ki, ami nálam bajt jelent. Lefordítva: nem tetszett.
Lehet, hogy tényleg sokat várok az írótól, de egyre kevésbé érdekelnek az írásai. Ami egy kívülálló szemével nem mondható el, ugyanis most is az egyik könyvét olvasom. Magamban megfogadtam hogy minden írását elolvasom, tehát most, az utolsó regénye (ami  mellesleg 700 sok oldalas kötet) elején tartok.
Nem volt túl izgalmas a sztori, hiányzott belőle a megszokott lendület.

Ajánlom
azoknak olvasni, akik hosszú időre szeretnék lekötni magukat és tudják, hogy nem gyorsolvasók, ellenben szeretik a krimiket.